BLOG

Ιστορική μέρα η χθεσινή απονομή των βραβείων Oscar

Ιστορική μέρα η χθεσινή απονομή των βραβείων Oscar ❗️

Ο Troy Kotsur κέρδισε το βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του στην ταινία «CODA». Μαζί με αυτόν τον τίτλο κέρδισε και τον τίτλο του πρώτου κωφού άνδρα που κερδίζει βραβείο Oscar, ενώ είναι συνολικά ο δεύτερος κωφός, μετά από τη συμπρωταγωνίστρια του στην ταινία, Marlee Matlin, η οποία κέρδισε το 1987 το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

«Αυτό το βραβείο είναι αφιερωμένο στην κοινότητα των κωφών, στα CODA άτομα και στα άτομα με αναπηρία», είπε ο Kotsur όταν ανέβηκε να παραλάβει το βραβείο του.

Το CODA είναι μια ανεξάρτητη ταινία, την οποία η Apple TV+ αγόρασε για 25 εκατομμύρια στο Sundance Festival.

▸Τι σημαίνει το CODA; Αποτελεί ακρωνύμιο, Child Of Deaf Adults (=Παιδί Κωφών Γονέων). Η ταινία ακολουθεί την οικογένεια Rossi. Η Ruby, η μοναδική ακούουσα της οικογένειας, όταν απειλείται η επιχείρηση ψαρέματος της οικογένειας, συναντάει ένα δίλλημα: Να ακολουθήσει την καρδιά της και να σπουδάσει μουσική ή να μείνει με την οικογένειά της και να βοηθήσει στην επιχείρηση;

Όπως αναφέρει και η Marlee Matlin, δεν πρόκειται απλά για τέσσερις κωφούς, πρόκειται για μια οικογένεια που τυγχάνει να είναι οικογένεια κωφών. Είναι μέρος της εργατικής τάξης, δουλεύουν, αγαπούν τα παιδιά τους και ζουν όπως κάθε άλλη οικογένεια

"-Πως γίνεται η μουσική στο τραπέζι να θεωρείται αγένεια, αλλά το Tinder να επιτρέπεται;

-Επειδή το Tinder είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί ως οικογένεια.»

? Η ταινία, τη βραδιά των Oscar, κατέφερε να κερδίσει το Oscar Διασκευασμένου Σεναρίου (Από τη Γαλλική ταινία La Famille Bélier) και το Oscar Καλύτερης Ταινίας, κάνοντας την την πρώτη ταινία που κερδίζει το βραβείο με την πλειοψηφία του cast να στελεχώνεται από κωφούς ηθοποιούς.

❓ Το ήξερες ότι; ❓ Όταν η Marlee Matlin είχε κλείσει πρώτη για την ταινία, ως η πιο γνωστή κωφή ηθοποιός, οι παραγωγοί ήθελαν για τους υπόλοιπους ρόλους να προσλάβουν γνωστούς ηθοποιούς του Hollywood, ακούοντες. Η Matlin τότε δήλωσε, ότι αν γίνει αυτό, θα αποχωρήσει από την ταινία. «Δεν πρόκειται για ένα κοστούμι, το οποίο το φοράς και γίνεσαι κωφός», αναφέρει σε συνέντευξη της η ηθοποιός.

Επίσκεψη στο Κ.ΕΛ.ΝΟ.!
Μάθε Για Μένα...Είμαι Κωφός

Εγγραφή στο Newsletter

KELNO
Διευθ: Δημ. Γούναρη 35, 1ος όροφος
Τηλ: 2610242762 & 6942470503
E-mail: info@kelno.gr

Κ.ΕΛ.ΝΟ. ΙΚΕ
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΓΟΥΝΑΡΗ 35 - ΠΑΤΡΑ
Α.Φ.Μ. 800636471 - Γ' ΔΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Νοηματική Γλώσσα


Επικοινωνία



© Κ.ΕΛ.ΝΟ. All rights reserved. Μέλος του ομίλου Κουτσαντώνη.