BLOG

Επίσκεψη στο Κ.ΕΛ.ΝΟ.!

Την Παρασκευή 1 Απριλίου το Λύκειο Θεσπιών, στα πλαίσια σχολικής εκδρομής, επισκέφθηκε το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής.

Σε ένα περιβάλλον γεμάτο Νοηματική, γέλια και παιχνίδια, 21 νέοι και νέες πήραν μια γεύση από την κοινωνία των Κωφών και την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Η μέρα μας ξεκίνησε με μία παρουσίαση από την υπεύθυνη του Κ.ΕΛ.ΝΟ. και διερμηνέα της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, Λαμπρινή Παπαπροκοπίου. Τι είναι Νοηματική Γλώσσα; Πως ξυπνάει ένας Κωφός; Πως τραβάω την προσοχή ενός Κωφού όταν θέλω να του μιλήσω; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απαντήθηκαν, με τους επισκέπτες μας να αποκτούν μια διαφορετική ματιά απέναντι στα άτομα της Κοινότητας των Κωφών.

Ωραία η θεωρία, όμως για να πάρουν μια πραγματική γεύση, οι επισκέπτες μας έπρεπε να "λερώσουν" τα χέρια τους. Οι καθηγητές του Κ.ΕΛ.ΝΟ. δίδαξαν στα παιδιά το Δακτυλικό Αλφάβητο της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και οι μαθητές με τη σειρά τους, μας συστήθηκαν χρησιμοποιώντας το.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως θα καταλάβετε λέξεις όπως Facebook, Instagram, Πάτρα σε ένα παιχνίδι παντομίμας με μοναδικό σύμμαχο τα χέρια των συμπαικτών σας; Μπορείτε να γλυτώσετε από όλη αυτή την ταλαιπωρία. Πως; Γνωρίζοντας τις λέξεις στη Νοηματική βέβαια! Έχετε το νου σας κάτοικοι των Θεσπιών, γιατί οι μαθητές του Λυκείου έχουν πλέον νέο τρόπο να σχολιάσουν τι ανεβάσατε χθες στο Instagram σας.

Πριν αποχωρήσουν οι επισκέπτες μας, κάθισαν σε έναν κύκλο και πήραν μια γεύση από την πραγματικότητα των Κωφών. Οι καθηγητές του Κ.ΕΛ.ΝΟ. Α. Μαντέλης, Ν. Μπούσιας και Θ. Ντέλης στάθηκαν μπροστά τους και τους εξιστόρησαν γεγονότα της ζωής τους. Η πρώτη τους επαφή με άλλα άτομα που ήξεραν την Νοηματική, η πρώτη τους επίσκεψη στο σχολείο, η δημιουργία οικογένειας.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας στο Εκπαιδευτικό Κέντρο "STEM + ARTS" που διέθεσαν την αίθουσα τους για την πραγματοποίηση της επίσκεψης.

Ευχαριστούμε την υπεύθυνη καθηγήτρια και εξ αποστάσεως σπουδάστρια του Κ.ΕΛ.ΝΟ. Πάλλη Ασημίναπου μας προσέγγισε για αυτή την επίσκεψη και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που ενδιαφέρθηκε και βοήθησε 21 νέα μέλη της κοινωνίας μας να διευρύνουν τη σκέψη τους.

Οι νέοι είναι το μέλλον και εικόνες σαν αυτή μας κάνουν να ελπίζουμε!


Ημερίδα για τους σπουδαστές του Κ.ΕΛ.ΝΟ.!
Ιστορική μέρα η χθεσινή απονομή των βραβείων Oscar

Εγγραφή στο Newsletter

KELNO
Διευθ: Δημ. Γούναρη 35, 1ος όροφος
Τηλ: 2610242762 & 6942470503
E-mail: info@kelno.gr

Κ.ΕΛ.ΝΟ. ΙΚΕ
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΓΟΥΝΑΡΗ 35 - ΠΑΤΡΑ
Α.Φ.Μ. 800636471 - Γ' ΔΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Νοηματική Γλώσσα


Επικοινωνία



© Κ.ΕΛ.ΝΟ. All rights reserved. Μέλος του ομίλου Κουτσαντώνη.