Μάθε για μένα... Είμαι Κωφός...

Τα χέρια μου μιλούν και τα μάτια μου ακούν... Άρα σε τίποτα.

Είναι η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Χρησιμοποιώ τα χέρια, το πρόσωπο και το σώμα. Ακολουθώ συντακτικούς, γραμματικούς και σημασιολογικούς κανόνες, όπως και στη δική σου γλώσσα. Γιατί αυτό που βλέπεις δεν είναι παντομίμα, είναι μια Γλώσσα.

Πήγα σε ειδικό σχολείο Κωφών. Οι δάσκαλοι μου γνώριζαν Νοηματική. Τα παιδιά μου πηγαίνουν σε σχολείο με τμήμα ένταξης και έχουν, επίσης, δίπλα τους ειδικούς δασκάλους.

Στέλνω sms και βιντεομήνυμα. Έχω facebook, Skype και Viber. Μιλάω μέσω βιντεοκλήσης και χρησιμοποιώ και φαξ. Κάποτε είχα και τηλέγραφο, αλλά τι να σου λέω τώρα;

Να καταλάβεις ότι έχω διαφορετική Γλωσσά, αλλά δεν είμαι διαφορετικός. Όλες μου οι ανάγκες λύνονται με έναν διερμηνέα. Μη μου πεις ότι δεν υπάρχει, γιατί υπάρχει... και αν δεν υπάρχει, γίνε εσύ ένας!

Υπάρχουν Ολυμπιακοί αγώνες Κωφών. Οι πρώτοι πραγματοποιήθηκαν πριν την Παραολυμπιάδα. Το 90% των Κωφών έχουμε ακούοντες γονείς. Η κάθε χώρα έχει τη δική της Νοηματική, υπάρχει όμως μια που μας ενώνει όλους, η διεθνής.

Μη ντραπείς και μη νιώσεις αμήχανα.Μίλησε μου αργά και εγώ θα σε καταλάβω, λίγο δύσκολα αλλά θα σε καταλάβω... αφού δεν ξέρεις την Γλώσσα μου!

Εγγραφές

01

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Κ.ΕΛ.ΝΟ.

"Βάλε στη ζωή σου ... Νοημα"

Read more

Happy Fingers

02

Θετικά τα σχόλια για την επιγραφή μας.

Τα happy fingers έχουν να πουν πολλά.

Read more

Καλοκαιρινά

03

Φέτος το καλοκαίρι. . . θα μάθω Νοηματική!

Στο Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής( Κ.ΕΛ.ΝΟ) αρχίζουν καινούργια καλοκαιρινά τμήματα, όλων των επιπέδων!!

Read more